ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Τί πρέπει να γνωρίζουμε;

Τί είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

Πρόκειται για μια τεχνητή ρίζα από μέταλλο (τιτάνιο) η οποία τοποθετείται μέσα στο οστούν των γνάθων, υποκαθιστώντας τη ρίζα του φυσικού δόντιου που έχει απωλεσθεί μικροβιακών εναποθέσεων που δημιουργούν μια κολλώδη λευκή ουσία που λέγεται οδοντική πλάκα.

Για πιο σκοπό χρησιμοποιείται;

Για να στηρίζει μια στεφάνη (θήκη) ή μια γέφυρα ή για να προσφέρει στήριξη και συγκράτηση σε μια οδοντοστοιχία με ανάλογο τρόπο που θα λειτουργούσε το φυσικό δόντι.

Τα εμφυτεύματα αποτελούν μια σπουδαία εναλλακτική λύση για άτομα στα οποία λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια ή υπάρχουν δόντια με εκτεταμένη καταστροφή, τόση ώστε να προγραμματίζεται η εξαγωγή τους.

Μετά την τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας (στεφάνη, γέφυρα ή οδοντοστοιχία) επάνω στα εμφυτεύματα, η αισθητική και η αίσθηση που παρέχεται είναι όπως αυτή των φυσικών δοντιων, σε βαθμό που μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι κάποτε του έλειπαν δόντια.

emfitevmata.jpg
peim-197.jpg
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων;
  • Τα εμφυτεύματα εάν τοποθετηθούν και αποκατασταθούν σωστά, προσφέρουν αίσθηση όπως αυτή των φυσικών δοντιών.

  • Αποφεύγεται η θυσία μέρους των γειτονικών δοντιών τα οποία σε περίπτωση που τοποθετηθεί γέφυρα πρέπει να παρασκευαστούν (τροχιστούν) ώστε να την υποδεχτούν και να την στηρίξουν.

  • Τα εμφυτεύματα μπορούν να αποκαταστήσουν με ακίνητες εργασίες, περιοχές όπου δεν υπάρχουν δόντια για να στηρίζουν αντίστοιχες εργασίες, αποφεύγοντας έτσι τις διάφορες παραδοσιακές “κινητές “ αποκαταστάσεις.

  • Προσφέρουν συνήθως άριστη φωνητική και μασητική ικανότητα.

  • Ακόμη και εάν η εργασία που θα τοποθετηθεί πάνω στα εμφυτεύματα είναι κινητή (αποσπώμενη οδοντοστοιχία η οποία μπορεί να αφαιρείται και να επανατοποθετείται από τον ασθενή), η συγκράτησή της είναι ικανοποιητική, προσφέροντας άνεση και σιγουριά.

  • Τα ποσοστά μακροχρόνιας διατήρησης των εμφυτευμάτων είναι πολύ υψηλά, σε βαθμό ώστε σήμερα να θεωρούνται ως εξαιρετική λύση σε πολύ μεγάλο αριθμό περιπτώσεων έλλειψης δοντιών.

Έχουν πάντα επιτυχία τα εμφυτεύματα;
Μπορούν όλοι οι ασθενείς να βάλουν εμφυτεύματα;
Μπορούν τα εμφυτεύματα να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε δόντι έχει χαθεί;
Πώς γίνεται η θεραπεία με εμφυτεύματα;
Υπάρχει πόνος κατά την διάρκεια της επέμβασης ή μετά από αυτήν;
Μπορούν όλοι οι οδοντίατροι να τοποθετούν οδοντικά εμφυτεύματα;
Χρειάζονται και τα εμφυτεύματα φροντίδα μετά την τοποθέτησή τους;

Μιλήστε μαζί μας

Name*

Email*

Subject*

Message*